Foto: tv4
Vinnare. Margareta Örn från Gråbo vann totalt 1,2 miljoner kronor.

Vann guldkanten på tillvaron

Gråbo

– Det blir lite välbehövligt klirr i kassan till en bondkärring med dålig pension, säger Margareta Örn från Gråbo med ett skratt.
Nyligen satt hon i Nyhetsmorgon och skrapade fram en vinst på 10 000 kronor i månaden i tio år.

Det var en lycklig Margareta Örn, 69 år, som köpte den vinnande trisslotten på tappen i Bjösared den 12 april.

– Det var tre klöver och jag visste direkt vad det innebar, det blev lite darrigt, säger hon.

De tre klövrarna innebär att hon fick komma till tv4:as Nyhetsmorgon och skrapa två lotter, en för antal år hon kommer att få pengar och en för vilken summa hon ska få varje månad.

Vinnare

Margareta ringde Svenska spel och uppgav numret som stod på lotten, sedan stod det klart när hon skulle få komma till tv-programmet, det blev i lördags.

– Det var himla kul att få se studion. Och det kändes häftigt att skrapa fram vinsten, även om det blev det belopp jag redan visste att jag hade vunnit, förklarar hon och fortsätter:

– Jag köper lotter lite då och då i hopp om att jag ska vinna, men jag tänkte inte att det skulle komma så här snart och heller inte att vinsten skulle bli så stor.

Tillskott

Hon skrapade fram 10 000 kronor i månaden i tio år, totalt, 1,2 miljoner kronor, vilket är den minsta möjliga summan att vinna för den som har fått en lott med tre klöver.

– Det blir ett välbehövligt tillskott som innebär att vi kan unna oss en liten guldkant på tillvaron. Jag har varit bondkärring så pensionen är dålig, säger Margareta med ett nytt skratt.

Hon fortsätter att berätta att hon har både barn och barnbarn och att pengarna även innebär att de kan få något extra.