• Arkivfoto: Daniel Elfvelin
    Clara Wernbo.
  • Arkivfoto: Daniel Elfvelin
    Sara Ljunggren.

Wernbo avgjorde med matchens sista spark

Fotboll

Tollered/Floda såg ut att få nöja sig med en poäng mot bortalaget Ytterby i tisdags, men med matchens sista spark avgjorde Clara Wernbo sitt andra mål för kvällen. Tollered/Floda är kvar i toppen av tabellen.

Det var hemmalaget Ytterby som tog ledningen på straff med den första halvlekens enda mål. Enligt rapporten på klubbens hemsida spelade Tollered/Floda upp sig i andra halvlek och i den 70:e minuten kvitterade Clara Wernbo på halvvolley, fint framspelad av Cecilia Thörngren.

Bortalaget fortsatte att mala på och till sist kom alltså det avgörande 1–2-målet. Trots at Wernbo måste tillskrivas rollen som matchhjälte utsågs Sara Ljunggren till bästa spelare. ”Hon spelade vårdat framåt och bröt många anfall”.

Innan segern mot Ytterby vann Tollered/Floda årets första match på Spinnarvallen i fredags. Bra perioder varvades med sämre när man besegrade GFF med 4–2. Monica Berntsson Drake och Clara Wernbo gjorde två mål under första sex minuterna innan spelet gick i stå och gästerna reducerade.

– I andra var det full fart igen. Lisa Eklund satte trean och Ida C Gustafsson nickade in 4–1 på hörna, säger tränaren Tomas Granbom.

I en haltande tabell leder Tollered/Floda för tillfället fyra poäng före Torslanda.