Foto: Ann-Charlotte Edgar
UTBRÄNT. Ett solarium i centrala Lerum förstördes i onsdags i vad som tros ha varit en anlagd brand.

Brandmisstänkt häktades inte

Lerum

Ett solarium i Lerum förstördes i onsdags kväll i vad som tros ha varit en anlagd brand.
En man i 20-årsåldern greps, men tingsrätten sa i helgen nej till att häkta honom.

Larmet om den misstänkt anlagda branden kom strax före klockan sju i onsdags kväll förra veckan. Det var i ett solarium i centrala Lerum som det brann för fullt.

– Det är en fullt utvecklad brand, vi håller på och släcker, sa Dan Lindqvist vid räddningstjänsten i Storgöteborg till GP strax efter att larmet gått.

Enligt GP ryckte räddningstjänsten ut med nio brandbilar och arbetade med att evakuera boende ur byggnaden. Branden kunde släckas innan den spred sig. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Det kunde ha slutat riktigt illa, det var tur att det var dagtid med mycket folk i rörelse och folk som såg branden och kunde larma, säger Mats Axelsson, chef för Alingsåspolisens grupp som utreder grova brott.

– Räddningstjänstens bedömning var att det fanns stor spridningsrisk, fortsätter han.

Enligt Mats Axelsson blev den branddrabbade lokalen utbränd och det ska även ha blivit vissa rökskador i den övriga fastigheten.

Häktades inte

Vid 20.30 på kvällen meddelade polisen att en man i 20-årsåldern blivit envarsgripen på platsen och därefter överlämnats till polisen. Mannen, som nekar till brott, anhölls och begärdes senare häktad. Tingsrätten ansåg dock inte han kunde anses på sannolika skäl misstänkt för brottet, och avslog därför häktningsyrkandet och hävde anhållningsbeslutet.

Vad händer nu?

– Vi fortsätter att jobba dels med förhör av vittnen. Dels är den tekniska undersökningen inte helt färdig, det är en del analyser där vi väntar på svar, säger Mats Axelsson.