En hel vårsäsong utan förluster

Fotboll

Trots en mardrömsinledning mot ett lag med division 1-spelare vände Tollered/Floda och slog Jitex Mölndal med 3–1 hemma på Spinnarvallen. Laget tar nu sommaruppehåll som serieledare.

2017 hade Tollered/Floda två tuffa matcher mot Jitex Mölndal som slutade med sammanlagt tio insläppta mål, och när lagen nu möttes i säsongens första möte startade matchen på sämsta tänkbara sätt. Gästerna, förstärkta med spelare från klubbens division 1-lag, gjorde 0–1 redan i fjärde minuten och var sedan nära att utöka ledningen.

– Dock höll vi oss till vår matchplan och fick inte panik, säger tränaren Tomas Granbom.

Tollered/Floda växte in i matchen och kvitteringen kom när Clara Wernbo fångade upp en misslyckad rensning från bortalagets målvakt. Från cirka 30 meters håll lobbsköt hon in 1–1 med ”fel” fot över en hemspringande målvakt.

– Andra halvlek var jämn, ganska chansfattig till en början. Med 20 minuter kvar bröt Monica Berntsson Drake bollen mitt på Jitex planhalva, bröt igenom Jitex försvar och rullade in bollen, säger Tomas Granbom.

Matchens sista mål kom på en straff som Jessica Dellenfalk Gustavsson förvaltade sedan Cissi Thörngren blivit fälld.

– Samtliga spelare slet kopiöst och vi spelade dessutom en väldigt bra fotboll, summerar Tomas Granbom.

En bra inställning och stark fysik är avgörande faktorer som resulterat i att Tollered/Floda spelat sig igenom vårsäsongen utan en enda förlust (åtta vinster och två oavgjorda matcher) och leder serien.

– Hårt jobb väntar i sommar för var och en. Ett sådant här läge som gruppen skapat är inte självklart, utan det ligger många timmars arbete bakom. Vi ser med tillförsikt fram emot hösten, vi är ödmjuka och spelarna vet att det är lika många timmars träning som måste göras i sommar.