Ny på posten. Sven-Arne Christiansson (till vänster) tar över som ordförande efter Hans Karlander (till höger)

Händelserik period då LTK byter ordförande

Tennis

Efter en turbulent period lämnar fem personer styrelsen och ersätts av sex nya namn. Hans Karlander lämnar över ordförandeklubban till Sven-Arne Christiansson, som dock ser ut att få en hyfsad arbetsro då deras hallfråga är på väg att lösas.

Det var i samaband med årsmötet som stora delar av styrelsen byttes ut.

– Jag tror att många personer känner att det är viktigt att få kommunens uppskattning när de lägger ner mycket kraft på ideellt arbete, och får de inte det så orkar de inte. Det gäller alla föreningar, inte bara tennis, analyserar Hans Karlander.

Han syftar till den verbala brottningsmatchen som Lerums Tennisklubb har haft med kommunen angående en ersättningsanläggning, då kommunen ska riva tennishallen när det stora projektet Aspen strand drar igång.

Slipper flytt

Men precis som LT skrev i mitten på maj är en lösning nu nära, då klubben ser ut att slippa en flytt till Stenkullen. Istället planerar kommunen för en ny anläggning i anslutning till det nya bostadsområdet.

– Det känns bättre att lämna styrelsen nu när klubben och kommunen har en gemensam plan för att etablera en ny tennisanläggning, säger Hans Karlander, som får beröm av sin efterträdare.

– En stor eloge till Hans som lagt ner mycket tid och kraft på det här, säger Sven-Arne Christiansson.

Hans Karlander har ett krävande jobb och har svårt att få tiden att räcka till. Den nye ordföranden konstaterar att han är i en annan situation.

– Hans är vd för ett stort företag och reser mycket, jag är pensionär och kan jobba mer operativt även om Hans kanske är en större strateg än vad jag är, säger Sven-Arne Christiansson.

Dubbla roller

Han ser positivt på den nya konstellationen i styrelsen.

– Den är kompetensmässigt bra sammansatt och viss kontinuitet finns.

Han är beredd på ett omfattande arbete då han förutom ordförandeposten även sitter kvar som tävlingsansvarig. Och även om klubben och kommunen nu har en samsyn kring en ny anläggning så är det en rejäl uppgift att ta tag i.

– Det känns bara utmanande och jag har stor hjälp av vår vice ordförande Mårten Sonnerup som har erfarenhet av byggnationer.

LTK ska bilda en hallgrupp med Mårten som ansvarig.

– Det är viktigt att vi får vara med i detaljutformningen, säger Sven-Arne Christiansson, som ser möjligheter att utveckla verksamheten med både badminton och den snabbt växande sporten paddle.

– Jag har inte själv spelat paddle, men det är en lättare sport att börja med och jag tror inte att den tar spelare från tennisen utan ökar tennisintresset.