• Foto: privat
    Stort engagemang. Rydsbergsskolans elever har lagt ner mycket tid och energi på att tillverka armband som de sålt för att samla in pengar till bygget ett nytt klassrum..
  • Foto: privat
  • Foto: Daniel Elfvelin
    Ny resa. Anna Sundell och David Jenkins åker tillbaka till Uganda med sina barn, Noah, 10 år, Ellen, 7 år, och Sophie, 3 år.
  • Foto: privat
  • Foto: privat

Lerumselever stöder brevvännerna i Uganda

Lerum

Pennor och block gjorde eleverna i byn Keteera i Uganda helt överlyckliga. Nu ska de få ett nytt klassrum. Eleverna på Rydsbergsskolan hjälper till med projektet genom att sälja armband och pengarna tar läraren David Jenkins med sig när han och hans familj nu ska göra årets andra besök i byn.

I februari skrev LT om familjen Jenkins Sundell som åkte på en udda familjeresa till den lilla byn i Uganda. Där jobbade föräldrarna David och Anna som lärare och deras tre barn fick pröva att gå i byns skola för föräldralösa barn och barn som är separerade från sina föräldrar på grund av aids och hiv.

David jobbar som lärare på Rydsbergsskolan och elever därifrån och från barnens skola i Almekärr bidrog till en insamling som gjorde att familjen reste med ett välfyllt bagage fyllt med skolmaterial och kläder.

Nästa vecka ska familjen återvända. Den här gången tar de med sig pengar till ett nytt klassrum som håller på att byggas, pengar som samlats in med hjälp av Rydsbergsskolans elever. Under våren har de brevväxlat med eleverna i Uganda och nu har de tillverkat och sålt armband.

– Vi har samlat in över 5 000 kronor och eleverna har gjort ett fantastiskt jobb och spenderat ändlösa timmar med att göra armbanden. De har verkligen varit engagerade i det här projektet och det har varit underbart att se, säger David.

Familjen kommer att stanna i Uganda en månad. Barnen ska återigen gå i skolan och föräldrarna hoppar in som lärare igen.

– Vi kommer också att tillbringa tid i bergen med ett idrottslag som vi fick inbjudan till i februari. Vi har planer på att starta upp ett projekt med deras bästa unga löpare, säger David, som själv tävlat som löpare på elitnivå.