Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Ottilia Lundgren.

Ottilia jagar JEM-medalj med formstark häst

Ridning

De svenska trupperna till EM i Frankrike är spikade och för femte året i rad finns Ottilia Lundgren bland de uttagna ryttarna.
– I år är mina mål höga, jag vill ta en medalj, säger hon.

Det var förra veckan som de svenska lagen i young rider, juniorer och children togs ut till mästerskapet, som avgörs i Fontainebleau den 8 till 15 juli.

Ottilia Lundgren från Nääs Hästsportförening är en av fem ryttare i juniorlaget. Efter två children-EM och två junior-EM tävlar hon nu för sista året i juniorklassen.

– Det känns förstås jättebra att jag har lyckats hålla mig i toppen både på ponny och på häst, säger hon.

Nära 2016

2016 var Nääsryttaren snubblande nära en pallplats, medan hon besviken missade finalen på grund av en grov miss 2017.

– I år är mina mål höga, jag vill ta en medalj. Jag har varit i Fontainebleau och tävlat tidigare under säsongen och det känns som en bra förberedelse att ha sett tävlingsplatsen och veta hur allt är uppbyggt. Och Ti Quenta känns i toppform, säger hon.

Vad betyder erfarenheten från tidigare EM?

– Det är klart att det betyder jättemycket, även förra året när resultatet inte var på topp lärde jag mig mycket av att titta på andra ryttare och tävla med Ti Quenta. Efter det har jag lärt känna honom ännu bättre och ridit ännu mera i stora klasser.

Missar Falsterbo

Ottilias EM-plats innebär att Nääs blir utan en av sina framstående ryttare i finalen i lag-SM som avgörs samma vecka under Falsterbo horse show, där hon även hade kvalat in till en av de individuella klasserna.

– Falsterbo brukar ligga veckan innan EM. Det är tråkigt att det krockar i år för det är en fantastisk fin och trevlig tävling som jag inte hade velat missa.