Rosor till musikanterna

Debatt

Skulle vilja ge veckans ros till alla musikanter som ställde upp på Mjörnbotorget under nationaldagsfirandet. Det slog mig att alla som spelade och sjöng var knutna till vår Kulturskola. Vilken bredd på repertoaren: stort spelmanslag som spelade folkmusik, nuvarande och före detta blockflöjtselever som spelade renässansmusik och så Nathalie och Daniel som lämnat Kulturskolan efter många års undervisning och mycket tack vare denna gedigna grund helt självständigt underhöll var sin halvtimma med schlager, pop och klassisk musik.
Kvalité! Hoppas att man på politiskt håll förstår vilken tillgång dessa ungdomar är! Och vilken tillgång de blir om de fortsätter i vuxen ålder. Bland musikanterna fanns även en del föräldrar som spelade tillsammans med sina barn. Föräldrar som gått i Kulturskolan.

Det är valår. Kulturen nämns inte. Ej heller Kulturskolans lokalbrist.
Iréne Johansson