Foto: privat
Niklas Drott och Fredrik Mellberg.

Sena mål av Stenkullen och Floda

Fotboll

Båda kommunens lag i division 4A hade lyckosamma slutminuter i förra veckans omgång. Stenkullen fick in matchens enda mål mot United Africa och Floda kvitterade mot Kortedala.

Niklas Drott och Fredrik Mellberg heter matchhjältarna som såg till att Stenkullen fick med sig tre poäng från bortamatchen mot United Africa. Det var länge mållöst men det fysiskt starka hemmalaget pressade på i den andra halvleken. Fredrik Mellberg lyckades reda ut alla situationer i målet och istället nickade Niklas Drott in 0–1 på ett fint inlägg från Ivan Milosevic.

– Då är det bara åtta minuter kvar. Vi strider sedan som lejon de sista minuterna och Africa är ett stolpskott ifrån kvittering men det är det närmaste de kommer, säger Ingemar Holm, sportchef i Goik.

– Vi har haft otur många matcher men denna gång har vi lite välförtjänt tur som tar tre poäng och hänger på i toppen.

Förutom nämnda målvakt och målskytt ger Ingemar Holm extra beröm till Tobias Elisson och Rickard Hagström, tillbaka från en resa till Asien.

Flodas mach borta mot Kortedala blev desto mer målrik. Med en tremålsledning i halvtid såg det ut som om hemmalaget knutit ihop säcken. Då rivstartade Floda den andra halvleken och efter tolv minuter hade man utjämnat genom två mål av Albert Rushid och ett av Mio Hopkins.

Med sju minuter kvar av ordinarie matchtid tog Kortedala ledningen igen, men i den 86:e minuten satte rutinerade Tobias Gimpel slutresultatet 4–4.

Detta var Flodas andra poäng för säsongen och man ligger kvar som jumbo. Stenkullen är tabelltrea med tre poäng upp till Guldheden och sju poäng upp till Gårda, som har en match mer spelad.