Svar till ”Christian” om ”Förskolepedagogen”

Debatt

Ja, naturligtvis får du handla på din lunchrast.
Din lunchrast är inkluderad i ditt arbete. Om du äter, tränar, surfar vid datorn eller handlar är ointressant.

Problemet är att många föräldrar, för det är många, handlar ”på vägen hem” eller tar ett ”raskt frisörbesök” två timmar innan hämtning på förskolan.
Jag som pappa springer ofta på föräldrar på ICA, som är ”påväg hem”, medan jag går runt där med min dotter.

Dels är det inte OK enligt gällande bestämmelser att göra så, men människor struntar ju i allt möjligt så varför inte strunta i det också, men dels nr2 är att det för mig är en stor gåta, och en smula tragiskt, att man inte kan hämta sitt barn efter en hel dag, ofta 8-9 timmar på förskolan, och handla tillsammans! Eller vad man nu ska göra.

JA – barn kan vara ”jobbiga”, barn kan vara trötta, osv. Men det ingår liksom i paketet.

Själv uppskattar jag precis varje minut med mitt barn oavsett man ska handla eller spela fotboll ihop, efter att man inte setts på 8 timmar och har någon eller ett par timmar till läggdags. Adderar man alla timmar ifrån varandra och adderar någon extra halvtimme här och där blir det en gigantiskt summa timmar som resulterar i dagar, veckor och månader under ett barns uppväxt.

Fler borde uppskatta ALL tid med sina barn! Inte minst för barnens skull.

  • Skalman