Pressfoto
Robert Kronberg

Träningsdag med Robert Kronberg

Tollered

Under många år var Robert Kronberg en färgstark profil på friidrottsarenorna. Idag ägnar sig den nyblivne Lerumsbon åt att hjälpa motionärer med träning och på fredag anordnar han och Malena Billekvist från Gråbo ett träningsevent på Nääs fabriker.

Det blir en träningseftermiddag med ett hopkok av både löpteknik, yoga, paddling, basal kroppskännedom och mindfullness när Robert Kronberg och Malena Billqvist, instruktör på Endorfin i Stenkullen, kommer till Nääs fabriker på fredag.

– Vi vill göra en kul träningsdag där vi utgår från våra kompetenser, säger Robert Kronberg.

I slutet på 90-talet och början på 2000-talet var han en av Sveriges största namn inom friidrotten med bland annat ett EM-brons på meritlistan och han är fortfarande svensk rekordhållare på 60 och 110 meter häck. Dessutom blev han svensk lagmästare i tyngdlyftning 2013 och 2014.

Använder du mycket kunskap från din egen karriär?

– Definitivt. Idag jobbar jag med träning och hälsa på olika sätt och bland annat genom såna här events. Jag kan ge många perspektiv på träningen, både fysiskt och mentalt, och kan hjälpa till att ta träningen till nästa nivå.

Robert Kronberg har både arbetat med elitidrottare och motionärer och det är framför allt till motionärerna som fredagens event riktar sig mot.

– Jag ska ta hand om biten med löpteknik. Det är inte så att man behöver vara någon ny Usain Bolt men att jobba med tekniken och springa mera effektivt är som att dopa löpsteget, förklarar Robert Kronberg, som gärna återkommer med arrangemang.

– Jag kan definitivt tänka mig fler event. Nu kör vi en första gång ch så får vi se vad det leder till.