Välkomnar Växtrum även i Gråbo

Debatt

Växtrum i Lerum har i stor konkurrens vunnit en utmärkelse. Jätteroligt och verkligen en fjäder i hatten för vår kommun. Växtrum har ju växt fram från Livsrum som pågick under några år en dryg vecka i hela kommunen med fokus på kroppslig och själslig hälsa. Föreläsningar, sammankomster, kulturevenemang, satsningar från bland annat kulturskolan och alla slag av föreningar. Besök på våra äldreboenden och bibliotek.
Växtrum har koncentrerats på centralorten, men det är ju ”permanenta” rum som skapats, så alla kommuninnevånare kan ju ta del av dem.

Man har talat om undangömda platser som förvandlats till grönskande oaser.
Varför nu inte rikta blickarna mot Gråbo? Här finns både undangömda och centrala platser som säkerligen skulle höja sin status med professionell hjälp. Rondellerna kanske inte kan bli oaser, men välkomnande och estetiska. Torget är visserligen nytt, men det fattas lite fantasi och välskött grönska.

En undangömd plats är Indianparken som ligger i närheten av Valdus Hanssons väg. Här blommar vitsipporna på våren och delar av den är en lekplats. Här skulle mycket kunna göras av professionella aktörer tillsammans med kreativa Gråbobor. Det vore väl en verklig utmaning som borde vara svår att motstå, eller?
Iréne Johansson