Var det bättre förr?

Debatt

ST1 vid Aspedalen är långt ifrån nummer ett när det gäller att ge pungslagna bilister den mest primära service. Där har inte funnits någon hållare för papper på många år och spannen med skitigt vatten och en skrapa att torka rutorna med har stått där sedan 1983. Den skrapan borde tas ur skåpet och skickas till ett museum som kunde illustrera samhällets förfall.

På Hydrostationen, som det hette förr, möttes man ofta av en glad och tjänstvillig kvinna som var mästare på att byta lampor och ändå tidigare av en mekare i Bengt Oppenheim som nyligen avled. Jag saknar den tiden och jag saknar Bengt.

För 40 år sedan hann man inte ur bilen förrän en eller två servicemän (till exempel vid Gulf) började torka av vindrutan och erbjöd sig att kolla oljan. Väl klara gjorde de honnör och önskade en trevlig dag.
Ingo vid Aspedalen, slår knock på st1. Där finns det alltid hållare med papper i och dessutom en karl från bolaget som kollar städningen och putsar lite på pumparna.

Tjuvtankning – en uppgraderad springnota – drabbade för ett antal år sedan Shellstationen vid Hulan vilket ledde till att ett anslag förkunnade att tankande kunder måste förskottsbetala. Så är det inte längre – åtminstone inte generellt.

För övrigt tycker jag det är dåligt att kommunen inte vet hur vägnamnen stavas. Adelstorpsvägen stavas med ett s mellan l och t. Fel. I annonsen gjorde att det blev fel på skylten också.
Var det bättre eller sämre förr? Nja, det var i alla händelser annorlunda.

Lars Borke