Visar upp trädgården

Kommunen

Till helgen, den 1 juli, är det återigen dags för Tusen Trädgårdar, Sveriges största trädgårdsarrangemang. I kommunen finns dels växtrumsträdgårdarna och dels en privat trädgård att beskåda.

Under en och samma dag visas tusen trädgårdar över hela landet upp för allmänheten för att sprida inspiration och odlingsglädje.

Alla typer av trädgårdar finns representerade: privata trädgårdar, gemensamhetsodlingar, parker, stadsodlingar, koloniområden och balkonger. Man behöver inte ha en perfekt besöksträdgård för att vara med.

Grönsaker i fokus

Det enda kravet är att man har en passion för att odla och vill prata med andra människor om sina odlingar. I år hyllas särskilt alla entusiastiska grönsaksodlare och den folkrörelse de har dragit igång för att öka självhushållandet.

I Lerum finns de olika Växtrrummen att beskåda. Dessutom finns chans att titta på en privat trädgård i Stenkullen, på Furukullen hos Eva Dobrenz Söderqvist.

Mormorsträdgård

Hon visar upp en gammaldags mormorsträdgård med olika sorters träd och buskar samt rabatter med gamla blomsorter. Här finns bland annat ett växthus med medelhavsväxter och grönsaker i krukor samt grönsaksodlingar i lådor. Trädgården är högt belägen på före detta ängsmark med skog runt omkring.