Arkivfoto: Ann-Charlotte Edgar
Det brann i ett solarium på Bagges torg den 13 juni. Nu åtalas en 22-årig man för att ha anlagt branden.

22-åring inför rätta för brand på Bagges torg

Lerum

En 22-årig man åtalas för att ha anlagt en brand i ett solarium på Bagges torg. Enligt åklagaren innebar branden fara för flera människors liv och hälsa.

Det var på eftermiddagen den 13 juni som en brand utbröt i ett solarium på Bagges torg. Lokalen blev utbränd och rök spred sig i huset.

I samma byggnad ligger lägenheter, och det fanns enligt räddningstjänsten risk för att branden skulle sprida sig till flera bostäder samt till intilliggande företag. En person ska ha fått uppsöka sjukhusvård efter att ha tagit sig ut genom röken.

En 22-årig man greps genom ett så kallat envarsgripande i centrala Lerum. Han åtalas nu för grov mordbrand.

Enligt åklagaren har mannen tänd eld på en papperskorg eller på annat sätt framkallat branden. Branden har enligt åklagaren inneburit fara för andras liv och hälsa samt fara för omfattande förstörelse av annans egendom.

”Brottet ska bedömas som grovt eftersom branden anlades i tätbebyggt område i en byggnad med flera bostadslägenheter och andra lokaler och den innebar fara för flera människors liv och hälsa”, skriver åklagaren i stämningsansökan.

Bland bevisningen mot mannen finns bland annat vittnen som sett honom vid solariet i anslutning till branden samt övervakningsbilder inifrån solariet.

22-åringen nekar till anklagelserna om mordbrand.

Han åtalas även för ringa narkotikabrott. Det brottet har han erkänt.