Det goda livet – ett meningsfullt fritidsliv

Debatt

För att skapa det goda livet i ett starkt samhälle är möjligheten till en meningsfull fritid viktig. Då är det centralt att investera i fritidsanläggningar och att stötta föreningslivet med föreningsbidrag, som ger bredden av föreningarna möjlighet att utveckla sin verksamhet för alla.

Under de senaste åren har de kommunala förenings­bidragen höjts, nya idrotts­anläggningar börjat byggas, nya ridleder har byggts, vandringsleder har utvecklats och nya spännande lekplatser har byggts och vi har byggt en multiarena i Sjövik.

Nu har Lerums kommun fått upp farten, men vi Social­demokrater vill göra mer – för fler.
Vi vill utveckla Stenkullens idrottsområde med ytterligare en ishall och bygga en ny simhall. Vi kommer bygga klart vandringsleden mellan Gråbo och Floda, bygga fler ridleder och utveckla cykelvägsnätet.
Nu går vi vidare och lovar att det skall bli fler lekplatser liknande Spindelskogen i Floda i andra delar av kommunen (till exempel Hulan­området) och fler multiarenor.
Hundrastgårdar är till glädje för många hundägare och bra mötesplatser. Om vi får förtroendet att leda kommunen även efter valet så kommer det att bli verklighet redan nästa år.

För många ungdomar är fritidsgården den centrala träffpunkter på fritiden. Därför ska det finnas fritidsgårdsverksamhet i de större kommuncentrumen för högstadieåldrarna och en plats för öppen verksamhet för ungdomar i gymnasieåldern centralt i Lerums kommun.

Rösta på Socialdemokraterna den 9 september för fortsatt handlingskraft och utveckling av hela Lerums kommun. Vi vill göra mer för fler!

Olle Adolfsson (S)
Ledamot i kommunstyrelsen