• Foto: Pressbild
  • Emma von Brömssen Foto: Pressbild

Firar tio år som formgivare

Nääs

Emma von Brömssen visar sina mönster i sommarens designutställning på Nääs fabriker. Tio utvalda mönster sammanfattar hennes tio år som formgivare.

Emma von Brömssen firar tio år som mönsterformgivare med en jubileumsutställning i gallerian på Nääs Fabriker, hon visar tyglängder och klädda möbler.

På Nääs fabrikers hemsida berättar formgivaren om att hon länge har drömt om att visa sina mönster i en konst-kontext och att sätta mönstren i ett större sammanhang, i det här fallet naturligt som en inredning. Hon förklarar att varje mönster är tryckt på unika material just för utställningen.

Emma von Brömssen gick för tio år sedan ut från Högskolan för Design och Konsthantverk. Hon väljer nu att visa tio av sina mönster, som är personliga och lite extra betydelsefulla och som har ingått i kollektioner av lyckade samarbeten. 

Det finns möjlighet att komma över några unika möbelpjäser klädda i några av mina mönster. Jag gillar själv gamla möbler och har mest second hand hemma. Det är roligt att skapa något nytt av en gammal möbel och ett nytt mönster. Jag gillar kombon. Dessutom är gamla möbler oftast i solida material med hög kvalitet värt att satsa på, ta hand om och klä om, säger hon på företagesområdets hemsida och fortsätter:

– Sen kommer det finnas en limiterad och signerad upplaga av kimonos, kuddar i utvalda mönster och färger unikt för utställningen och numrerade väggprints av mönsteroriginal.

Utställningen sitter uppe till den 19 augusti