Arkivbild

Haveri på vattenverk

LERUMS KOMMUN

Vattenverket i Öxsjön har havererat. Det skriver Lerums kommun på sin hemsida.

Enligt Lerums kommun har vattenverket stannat under natten på grund av ett driftsfel och är nu helt tomt på vatten. Verkets övervakningssystem har inte meddelat driftspersonalen om felet, utan problemet upptäcktes när personalen gjorde en tillsyn på verket på onsdagsförmiddagen.

Verket har startats om och fungerar enligt kommunen som det ska, men måste fyllas på.

Vid 10.45 skriver kommunen på sin hemsida att alla utom Ljungbackenområdet ska ha återfått vatten i sina kranar. Vattnet kan vara missfärgat, men detta ska vara ofarligt och försvinna om man spolar en stund. Klockan 11.30 beräknas alla åter ha tillgång till vatten.

Öxsjöns vattenverk är ett av fyra i kommunen och renar sjövatten från Öxsjön och Stora Stamsjön till dricksvatten. Vattenverket levererar dricksvatten till Lerum, Stenkullen och Stannum. Verket är dock ihopkopplat med vattenverken i Skallsjö och Gråbo, och kan därför förse även Gråbo, Tollered och Floda med dricksvatten.