Arkivfoto: Björn Dinau

Kabelbrännare gripna efter brand i skogen

HÄRSKOGEN

En brand utbröt på torsdagseftermiddagen i Härskogen. Orsaken tros ha varit kabelbränning. Två personer greps av polisen.

Larmet om branden i Härskogen kom vid 15.30 på torsdagseftermiddagen. Räddningstjänsten ryckte ut med stor styrka från Lerum, Hindås och Rävlanda. Totalt ett 15-tal brandmän. Även polisen larmades till platsen.

Enligt polisen var det en yta på cirka 30 gånger tio meter som brann. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden innan den hann sprida sig.

I anslutning till platsen påträffade polisen två personer, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern, som misstänks ha orsakat branden genom att elda kabel. De greps av polisen men försattes på fri fot efter förhör. De båda är misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet.