Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Ny ordförande. Pontus Larsson i samtal med klubbens Anna Janson och Magnus T Carlsson, tidigare ordförande.

Ny ung ordförande även i FBC

Innebandy

Vad finns det för likhet mellan FBC Lerum och Lerums IS? Förutom att de är två av kommunens största klubbar satsar båda på unga ordföranden? FBC följer i LIS spår genom att sätta Pontus Larsson på posten.

Tidigare i år föryngrade Lerums IS sin styrelse och 25-årige Johan Grafström blev ny ordförande. FBC satsar nästan lika ungt när Pontus Larsson tar över efter Märit Bergendahl som nu ska fokusera på uppdraget som vice ordförande i Svenska Innebandyförbundet.

Pontus Larsson har varit involverad i klubbens verksamhet sedan 2008 då han tillsammans med Daniel Telder startade innebandyskolan Bagheera, som blivit en stor succé där cirka 700 barn prövat på innebandy. Därefter har han bland annat jobbat som föreningsutvecklare och suttit i valberedningen, där han var med och arbetade för att hitta unga personer till nyckelpositioner i klubben.

– Svaret många gav är att de ska plugga vidare, resa eller dylikt. Det gäller dock att inte ta det för givet att det gäller alla unga personer utan vi måste fortsätta ställa frågan. Framför allt är ju föreningslivet en grym plattform för att knyta kontakter, stärka sitt cv och skaffa erfarenheter för livet. Det bästa med föreningslivet tycker jag är att titlar och civil karriär kommer i andra hand. Här ställer alla upp för varandra, säger Pontus Larsson i en intervju på klubbens hemsida.

Där pekar han ut utvecklingen av sportgruppen och samverkan och kommunikation bland grupperna i ungdomssektionen som prioriterade områden. Han ser även fram emot invigningen av den nya idrottshallen.

– Givetvis är arenafrågan rolig. Hur arbetar vi marknadsmässigt med medlemmar, sponsorer, publik och andra intressenter för att fylla arenan gång efter gång med våra arrangemang? Hoppas fler är sugna på den karamellen.