• Foto: Jonas Axelsson
    Maja Axelsson.
  • Foto: Jonas Axelsson
    Emil Axelsson.

Starka insatser och missöden i O-ringen

Orientering

Löparna från Lerums SOK svarade för flera goda prestationer när O-ringen avgjordes i vid Höga kusten i Örnsköldsvik förra veckan. Maja Axelsson, Emma Djerf och Olle Adolphsson var närmast medaljerna.

Sommarens stora orienteringsfest lockade cirka 18 000 löpare varav nästan 50 deltagare kom från Lerums SOK.

– Vi var totalt mindre än 45 sekunder från att få två etappsegrar under veckan. Närmast var Maja Axelsson som på andra etappen bara var tolv sekunder från seger i D13 och detta trots att vi hade tidig start den dagen, ett otroligt imponerande lopp av Maja, säger LSOK:s Linda Gunnarsson.

På fjärde etappen var Emma Djerf 27 sekunder från etappvinst i klassen D20, även om hon egentligen var beordrad att ta det lugnt med en skadad fot. Veteranen Olle Adolfsson kom som bäst fyra på etapp tre och det var dessa tre LSOK:are som placerade sig bäst i totalen. Maja Axelsson och Olle Adolphsson slutade båda på femte plats i D13- respektive H70-klassen och Emma Djerf kom 6:a i D20.

– Maja visade prov på en enorm stabilitet och styrka hela veckan med placeringar bland de 13 bästa på alla etapper.

Ytterligare en Lerumslöpare som imponerade under veckan var Emil Axelsson, även om han hade mer ojämna resultat. Efter en stark första etapp tappade han kompassen och förlorade mycket tid på den andra etappen. Därefter följde ytterligare en sämre etapp innan han avslutade veckan bra. Totalt blev det en 14:e plats för Emil Axelsson, som blev bästa löpare från Göteborgsområdet i den tuffa H16 klassen

För LSOK:s rapportör blev tävlingen inte som planerat då hon veckan innan blev diagnostiserad med borelia och fick hålla sig i skuggan, supporta klubbkompisarna och stå för markservicen på campingen.

– Väldigt snopet att inte få uppleva den utmanande orienteringen i den fina terrängen med stark kupering, öppna berghällar, lite steniga och kluriga sluttningar och blåbärsris och lingonris i undervegetationen snarare än risiga grankvistar som river upp benen, säger Linda Gunnarsson.