Foto: Erik Josjö/TV4

Daniel söker kärleken i TV

GRÅBO

Nu är äventyret i full gång för kocken Daniel Helsing Cederborg, som är uppvuxen i Gråbo.
I helgen klev han in i ett hus på Korfu tillsammans med fyra tjejer och tre killar för att söka efter kärleken.

Det något annorlunda konceptet innebär att tittarna har möjlighet att påverka programinnehållet via Love Island-appen. Där kan de vara med att påverka vad som sker i villan och på så vis bestämma allt från vem som ska få gå på dejt till vilket favoritpar man tycker ska stå som slutliga vinnare.
Under programmets gång, sänds varje dag i sex veckor, kommer ytterligare singlar att ansluta sig till gruppen, allt för att maximera möjligheten att kärlek uppstår.
Love Island Sverige hade premiär i söndags i TV4 play och kanal sju. Programmet direktsänds från Greklandsön Korfu.

Några dagar innan inspelningen fanns Daniel på plats med de andra sju som skulle starta upp Love Island Sverige. Han var inte tillgänglig och hade blivit fråntagen sin telefon, men via projektteamet kunde vi ställa några frågor.
Varför sökte du till programmet?
– Jag blev tipsad av en vän och tyckte att det lät som en kul idé, eftersom det var något helt nytt och något som inte funnits i Sverige tidigare. Jag tyckte också att det var häftigt att låta tittarna ha så mycket makt – jag vet ju själv att mitt intresse för ett program hade ökat om jag visste att jag kunde påverka utfallet och göra ett avtryck. Sedan kändes det såklart lockande att få chansen att träffa en riktigt najs tjej.

Vad hoppas du på av vistelsen?
– Jag hoppas att det ska öppna dörrar för mig. Jag vet inte exakt vad det kan vara ännu, men jag är nyfiken att ta reda på det. Sedan vore ju såklart pricken över i:et att träffa en tjej som jag klickar riktigt bra med. Jag har haft en tendens att träffa tjejer i miljöer där palmer växer och det finns färskt frukt, så mina erfarenheter av just det är goda.

Vilken kille kommer vi att få se i rutan?
– De första dagarna så tror jag att jag kommer att tänka på det här med att det finns kameror. Men, jag kommer verkligen försöka köra mitt eget spår och vara mig själv när jag väl är där. Jag är ju en ganska avslappnad kille som har lätt för att bara glida med och jag tror säkert att jag kommer bli clownen i villan ganska snabbt.

Vad är det för förhållande du söker?
– Det är svårt att säga. Jag är faktiskt väldigt öppen. Jag har ju haft ganska svårt att träffa tjejen i mitt liv men skulle jag göra det nu så är jag helt beredd på att inleda ett seriöst förhållande. Samtidigt så tycker jag också att det känns spännande med andra typer av relationer – att hitta vänner som man också kan umgås med när man kommer hem.

Hur ser drömtjejen ut?
– Jag är ju väldigt svag för ögon, busiga ögon. Om de sedan är bruna, blå eller gröna spelar mindre roll. En tjej som kan le med hela ansiktet och har lätt till skratt är också något jag faller för. Sedan får hon gärna vara i bra form och tatueringar är alltid ett plus.

Vad har du som gör att tjejer faller för dig?
– Jag spelar mycket på min charm. Jag är killen med glimten i ögat och sprider mycket positiv energi, vilket är något jag tror tjejer dras till. Det händer alltid mycket runt mig. I mitt utseende så tror jag att jag har vunnit mycket på min längd. Eller, jag har i alla fall aldrig hört någon som klagat på den.

Tidigare förhållanden?
– Jag har haft ett seriöst förhållande som varade i två år, men då var jag lite yngre.
Du är kock. Var jobbar du?
– Jag jobbar på en fransk bistro som heter Bon, och ligger ett stenkast från Avenyn i Göteborg. Jag började där i augusti 2015.

Favoriträtt att laga?
– Jag har nog ingen specifik rätt, men jag gillar när det händer saker i mat. Jag älskar till exempel chili och när jag lagar till mig själv så brukar jag laga sjukt stark mat. Det gör att jag också gillar att laga mat med asiatiska influenser, men också olika salsavarianter. Det är nog det jag brinner för mest just nu.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har gjort så himla mycket. Jag var på Rhodos och jobbade en sväng, och sedan har jag gjort allt från slakteri i Nordnorge och vikarie på olika skolor till E-fakturering.

Tre goda egenskaper?
– Jag är väldigt positiv, spontan och jag anser mig själv ha en väldigt hög social kompetens. Jag får människor i min omgivning att trivas.

Berätta lite om dig själv
– Jag är en glad kille på snart 25 år. För tillfället är jag bosatt i Göteborg, men jag är född och uppvuxen i Gråbo. Jag gick på Hjällsnässkolan, och sedan teaterlinjen på gymnasiet. Jag var ganska skoltrött så det kändes som ett enkelt val. Jag spelade också hockey i tolv år, både i Lerum och Alingsås.
– Det dröjde ganska länge innan jag började resa. Jag tror att jag var 15 när jag flög första gången, men då fick jag en längtan efter att se nya saker och det är lite på den banan jag har levt sedan dess.
– Det jobb jag har nu är egentligen min första fasta punkt på länge. Jag vill försöka se så mycket som möjligt och göra så mycket som möjligt och jag klarar inte av att sitta still. Att ha stort social umgänge är viktigt för mig – kanske till och med det viktigaste jag har – och jag står väldigt nära min familj.

  • ANN-CHARLOTTE EDGAR