Foto: Erik Josjö/TV4

Daniel söker kärleken i TV

lt-noje
Äventyret väntar för kocken Daniel Helsing Cederborg som är uppvuxen i Gråbo.
I helgen kliver han in i ett hus på Korfu tillsammans med fyra tjejer och tre killar för att söka efter kärleken.
– Jag är så otroligt spänd på att ta del av deltagarnas första möte och hur deras relationer utvecklas i villan. Det är ett helt fantastiskt gäng med starkt driv, stor integretet och en genuin längtan efter kärleken, sa programledaren Malin Stenbäck inför premiären.
– Jag är helt övertygad om att det kommer att slå gnistor både här och där.
Det något annorlunda konceptet innebär att tittarna har möjlighet att påverka programinnehållet via Love Island-appen. Där kan de vara med att påverka vad som sker i villan och på så vis bestämma allt från vem som ska få gå på dejt till vilket favoritpar man tycker ska stå som slutliga vinnare.
– Jag sökte för att det lät som en kul idé och något som inte funnits i Sverige tidigare. Det är häftigt att låta tittarna ha så mycket makt. Sedan känns det såklart lockande att få chansen att träffa en riktigt najs tjej, sa Daniel innan han påbörjade sitt liv i villan på Korfu.
– Jag är  en ganska avslappnad kille som har lätt för att bara glida med och jag tror säkert att jag kommer bli clownen i villan ganska snabbt. Jag vill liksom att alla ska trivas och att vistelsen blir en toppenupplevelse för alla som är i villan.
Under programmets gång, sänds varje dag i sex veckor, kommer ytterligare singlar att ansluta sig till gruppen, allt för att maximera möjligheten att kärlek uppstår. Som tv-tittare kan man dessutom själv välja att söka till programmet eftersom ansökningsprocessen är öppen hela säsongen.
Love Island Sverige har premiär på söndag i TV4 Play och i sjuan. Programmet direktsänds från Greklandsön Korfu.
Läs intervjun med Daniel i papperstidningen på onsdag.
  • Ann-Charlotte Edgar