• Foto: privat
    Stenkullen F16.
  • Foto: privat
    Stenkullen P16.

Dubbla cup-silver för Goik

Fotboll

Det blev silver för både tjejerna och killarna när Stenkullen Goik åkte till Helsingborg med båda sina 16-årslag och deltog i Eskilscupen.

Båda lagen gick obesegrade fram till sina finaler i cupen, som är en av Sveriges största fotbollsturneringar.

I F16-finalen ställdes Stenkullen mot Hammarby, som man slog med 2–0 i gruppspelet. Där fick dock de slitna Goik-tjejerna se sig besegrade med samma siffror. Det var de enda två målen som Stenkullen släppte in i turneringen.

I P16-klassen var Stenkullen ännu närmare ett guld. Laget ledde länge finalen mot GIF Nike men efter en sen kvittering på straff blev det förlust efter straffsparkar. Stenkullen utmärkte sig genom att göra flest mål av alla P16-lag.