Filminspelning i Lekhuset

NÄÄS

NÄÄS: I onsdags fylldes Lekhuset på Nääs av en mängd kända skådespelare som är i full gång med att spela in den romantiska musikalen En del av mitt hjärta, som bygger på Tomas Ledins låtskatt.
Under två dagar i förra veckan var det liv och rörelse i och på gräsmattan utanför Lekhuset. Förutom de kända skådespelarna fanns ett 70-tal statister på plats.

– Vi började inspelningen i juni och håller på till september, berättade Mikael Landén, som ansvarade för att det var ordning och reda utanför Lekhuset, att alla var tysta när det var tagning och stoppade den som försökte ta sig in till filminspelningen.
– En del av mitt hjärta har premiär vid jul nästa år, eftersom det är en musikal och det är mycket material som ska mixas.

Tomas Ledin fick frågan för tre år sedan om filmen. Han var lite tveksam i början, men skickade ändå ett 40-tal av sina favoritlåtar till producenten Patrick Ryborn och manusförfattaren Lars ”Vasa” Johansson.
Till Dagens Nyheter har Ledin sagt att han blev väldigt gripen då han läste manuset och sa ja till att låtarna fick användas.

Filmen handlar om Isabella, 35 år, spelad av svenskan Malin Åkerman som bott hela sitt liv i Nordamerika och är ett stort namn i Hollywood. Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, spelad av Christian Hillborg, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med hennes barndomskompis Molly, spelad av Shima Niavarani och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon så lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon…

Filmen produceras av Patrick Ryborn på Unlimited Stories och samproduceras av Film i Väst. Den spelas bland annat in på flera platser i Västra Götaland. Förrutom Malin Åkerman, Christian Hillborn och Shima Niavarani ses skådespelarna Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Ulveson, Per Andersson och Johan Rheborg.

  • Ann-Charlotte Edgar