• Foto: Mikael Åhnberg
    Ulrica Lopez.
  • Foto: Mikael Åhnberg
    Adam Hvit.

Guld och silver i BMX-SM

Bmx

Ulrica Lopez var överlägsen i sin klass damer 35+ och i 16-årsklassen lyckades Adam Hvit knipa en andraplats trots ett fall i ett av heaten. Lerums Cykelklubb tog därmed både ett guld och ett silver i SM i BMX.

Fem åkare från Lerums Cykelklubb tävlade när SM i BMX avgjordes i Uppsala. I damer 35+ fanns det ingen som kunde hotra Ulrika Lopez. Hon ledde genom alla fyra heaten och fick därmed guldmedaljen i sin klass.

Adam Hvit hade en lite krångligare resa fram till sitt silver i pojkar 16 år. Han blev inblandad i ett fall i ett av heaten men tog sig upp igen och kämpade alltså till sig en slutlig andraplats.

I den jämna herrklassen 35+ tog sig Håkan Nilsson till final och slutade femma, Oliver Lopez kom sexa i pojkar 11, och i den lägsta åldersklassen utan placeringar deltog Isabelle Lopez.

Innan SM hamnade även två Lerumscyklister på pallen när den andra deltävlingen av Swe-cup i BMX avgjordes i Märsta. SM-vinnaren Ulrika Lopez vann då damer -39 år och Jon Petterson kom trea i pojkar 13. Med hälften av serien avklarad leder Ulrika Lopez sin klass medan Jon Petterson ligger på andra plats.