• Foton: Bengt Samuelsson och Thomas Svensson.
  • Foton: Bengt Samuelsson och Thomas Svensson.
  • Foton: Bengt Samuelsson och Thomas Svensson
    Mattias Balkander i #Sjövik 2020 och kommunalrådet Eva Andersson (C).

Invigning i Sjövik

Sjövik

Multiarenan beskrivs som en succé, och den nya gång- och cykelvägen har gjort det säkrare att ta sig mellan Östad och Sjövik. Nu är de officiellt invigda.

Det var förra lördagen som sjöviksborna bjöds in för att fira bygget av den så kallade multiarenan, en yta med möjlighet för flera olika aktiviteter, och gc-vägen – två projekt som funnits med i samverkansgruppen #Sjövik 2020:s plan för att utveckla orten. Poängpromenad, fika och fotbollsturnering stod på programmet.

– Fotbollsturneringen var för barn mellan 6 och 13 år och handlade inte så mycket om at vinna utan att ha en kul stund tillsammans och kanske lära känna nytt folk, säger Mattias Balkander, en av initiativtagarna till #Sjövik 2020.

Båda projekten blev klara redan i maj och han berättar att multiarenan, som ännu väntar på att få ett namn, används dagligen.

– Framför allt är det barn som bor i lägenheterna mitt emot som är där, det har blivit en mötespunkt för integration. Det har blivit en succé, superlyckat måste jag säga.

Socialdemokraternas Reneé Norgren Jeryd och Centerpartiets Eva Andersson klippte band. I sitt tal framhöll Eva Andersson att de två investeringarna bidrar till ökad trygghet, frihet, gemenskap och folkhälsa, och hon lyfter fram #Sjövik 2020 som ett ypperligt exempel där det offentliga verkar i gemenskap med civilsamhället.

– Ett stort engagemang har lagts ner från bygdens folk, utan deras insatser och deras drivkraft hade inte dessa projekt genomförts. Eftersom jag själv följt och känner mig delaktig i det hela så gläds jag väldigt mycket av att det blev förverkligat, säger hon. 

Med multiarenan och gc-vägen klara finns nya projekt i pipeline. Det handlar närmast om ombyggnationen av Sjövikslokalen, upprustning av torget, parkeringsplatser till idrotts- och badplatsen och fler bostäder.

– Det byggs både här och där i Sjövik, det är positivt, säger Mattias Balkander.