27 TRÄSTATYER. Överallt runt Lilla ön står det trästatyer. Elvis Presley, som var den första, är bara en av dem. Vid hans sida Ulf Nilsson. Här finns även Elvis första trummis DJ Fontana.

Presley hyllas på Lilla Ön

Floda

Nästa torsdag hyllas och äras Elvis Presley på Lilla Ön i Floda med sång och musik.
Legenden har denna dag varit död i 41 år.
– För mig är Elvis den största superstjärnan och han kunde verkligen sjunga allt, säger Ulf Nilsson, på Lilla Öns Tcb café.

– Jag har bara haft en idol i hela mitt liv och det är Elvis, konstaterar Ulf Nilsson, som de senaste åren haft Elvismuseet öppet på Lilla Ön Tcb café och är trummis i Elvisinspirerade Cadillac Band.

– Syftet med museet är inte att tjäna pengar utan bara att det ska gå runt. Poängen är att hålla liv i Elvis musik.

Och nästa torsdag kommer Presleys musik verkligen att dominera på Lilla Ön. Förutom Cadillac Band kommer bland andra Janne Lukas, Little Gerhard och även Ebbot är tillfrågad. Och så Jerry Scheff, Elvis basgitarrist, som numera bor på Lilla Ön.

– Vi har byggt om lite i ett av husen här på ön, så här bor han i en trerummare, berättar Ulf.

– Han var även med oss under en spelning nyligen i Reykjavik, där Cadillac Band var inbjudna av ambassadör Håkan Juholt för att spela in pengar till Cancerfonden.

Spelat med de stora

Jeff Scheff har inte bara spelat med Elvis under många år utan även spelat med bland andra The Doors, Bob Dylan och Elvis Costello.

Förutom musiken som kommer att ljuda på Lilla Ön kanske den som vill få möjlighet att se delar av den uppmärksammade konserten från 14 januari 1973, som spelades in på Hawaii i den lilla biografen.

– Den konserten gjorde Elvis utan ersättning och skänkte pengarna till Cancerfonden, berättar Ulf.

– Målet var att samla in 25 000 dollar, resultatet blev det tredubbla. Konserten sågs av cirka 1,5 miljarder människor över hela världen vilket gör showen till den mest sedda TV-showen någonsin.

Nu hoppas Ulf Nilsson på en lyckad tillställning med Elvis i centrum och minns förra året som en magisk kväll.