• Foto: Jonna Andersson
    Max Sundberg.
  • Foto: Bengt Carlsson
    Lars Nordgren.

Lerumsförare på pallen i Partille

Trial

Hårdsatsande Max Sundberg gick för seger på hemmabanan men räckte inte hela vägen och slutade tvåa i juniorernas SM-deltävling. Även Lars Nordgren tog en andraplats och tog därmed SM-silver bland veteranerna i klassen 40+.

I helgen arrangerade Partille TK tävlingar och två förare som kom på pallen kommer från grannkommunen. Gråbobon Max Sundberg, som representerade hemmaklubben, tävlade i lördags och för hans del utgjorde tävlingen årets tredje SM-deltävling i juniorklassen.

– Inledningen har varit lite sådär. Vissa sektioner har inte gått så bra och jag har inte riktigt hittat fokus, säger Max Sundberg efter det första av totalt tre varv på banan som består av tio sektioner.

– Banan är jättebra, lagom svår, säger Sundberg, som inför tävlingen låg femma i juniorklassen.

En placering han inte är helt nöjd med.

– Målet inför säsongen var att vinna. I första deltävlingen kom jag trea men i Kungsbacka senast var jag tyvärr sjuk så nu siktar jag mot pallplats. Det borde inte vara omöjligt.

Den talangfulle 13-åringen har i år bytt sin 80-kubiksmotorcykel mot en 125-kubikare.

– Jag hade lite jobbigt med 125:an i början, men nu är det bättre, säger han. En del i hans satsning i år har varit att köra EM där tredje och fjärde deltävlingen har avgjorts nu i augusti.

– Det har gått bra tycker jag. I Italien låg jag trea efter första varvet men så ramlade jag i de två sista sektionerna på andra varvet och slutade på nionde plats totalt.

– Förra helgen körde jag i Belgien och där gick det mindre bra. Jag slutade elva, det är en bra placering men körningen var lite stolpe ut.

Närmast väntar nu Nordiska mästerskapen som körs på Klevebergsbanan i Surte den 25-26 augusti. Där tävlar Max både individuellt och i lag.

– Det ska bli väldigt roligt.

I söndags var det dags för veteranklassen 40+ där förarna körde om SM-medaljer. Lerumsbon Lars Nordgren, MA Lerum, som tog hem guldet 2017 kom återigen på pallen. Den här gången blev det en andraplats bakom Stefan Riedel från Kinna.

Jonna Andersson
Daniel Elfvelin