Lagguld i EM-avslutningen

Enduro

Emelie Borg Nilsson körde för det svenska lag som tog guld i den sista EM-deltävlingen som avgjordes i Polen under veckoslutet. Individuellt blev det en åttonde- och en tiondeplats och för Lerumsföraren. Det blev dock en kämpig tävling.
– Unders sista deltävlingen hade jag en vurpa på grund av en stubbe som börjat komma fram i en brant backe. Jag rullade själv nerför backen, fick klättra uppför den, köra ned hojen och sen upp igen, säger Emelie Borg Nilsson.
Men problemen slutade inte där.
– I nästa backe kom jag inte förbi en av förarna som fick hjälp av ett antal personer som därmed stod mitt i spåret. Så jag tappade viktiga minuter. Jag är nöjd med årets EM och skaffat mig rutin och erfarenhet för nästa år.
Guldet i lagtävlingen tog hon tillsammans med Hanna Berzelius, Amanda Levin och Emilia Reimander.