Nicklas Westman gjorde tre mål och spelade fram till två. Foto: privat

Bragdmatch men tufft läge för Goik

Fotboll

FOTBOLL: Det blev en rafflande match med mängder av mål, men trots en imponerande upphämtning slutade matchen mot Gudhedens IK inte riktigt i dur för Stenkullen Goik. Det oavgjorda resultatet, 5-5, innebär att kvalplatsen blir väldigt svår att nå.

Det blev Semberija som blev den stora vinnaren utan att ens vara på planen när Stenkullen spelade hemma mot Guldheden fredags kväll. Båda lagen skuggade tabelltvåan Semberija och en trepoängare skulle ha varit mycket värd i jakten på kvalplatsen.

Hemmalaget fick en väldigt tung start när gästernas farlige anfallare Svante Möller gjorde ett äkta hattrick och därefter var nära att utöka till 0-4.

– Vi kämpar trots allt på och gör ett viktigt 1-3 mål av Nicklas Westman framspelad av Martin Nilsson Faal. Sedan av bara farten nickar Isak Hermansson in ett riktigt snyggt mål efter ett bra inlägg av Westman till 2-3. Vi vädrar morgonluft och börjar tro på det igen men då kommer en nästa kalldusch med en snygg nick av Guldheden i den 44:e minuten och 2-4 i halvlek är ett tungt faktum, säger Ingemar Holm, sportchef i Goik.

Den andra halvleken hann knappt starta innan Guldheden utökade ledningen och det såg återigen ut som att rullgardinen gick ner för Stenkullen.

– Men då inträffar det något helt fantastiskt, nämligen att vi tar över denna tillställning på alla plan och framförallt när alla fyra inhopparna knyter näven i fickan och gör otroligt fina inhopp. Vi påbörjar upphämtning á la Tyskland-Sverige 4-4, säger Ingemar Holm.

Nicklas Westman, som för dagen var på sitt allra bästa spelhumör, reducerade två gånger om innan han spelade fram till Martin Nilsson Faal som kvitterade i den 77:e minuten.

– Bragden är ett faktum och vi är också nära att göra ett segermål, men slutresultatet blir 5-5 och det är tyvärr två förlorande lag i kampen om serieseger och kvalplats som går av planen. Trots allt en moralisk seger för oss och ett riktigt tungt slutresultat för Guldheden, säger sammanfattar Ingemar Holm. 

När division 4A nu går in i sitt slutskede leder Gårda på 38 poäng före Semberija, 35 poäng. Bakom dem ligger Guldheden på 31 poäng och Stenkullen på 27 poäng, Båda de sistnämnda lagen har en match mindre spelad.

I samma serie är Floda ett avsågat lag i botten. I lördags blev det en tung förlust, 6-0 borta mot Nol.