Bygger lag med stort LBK-hjärta

Ishockey

ISHOCKEY: Över hälften av spelarna har bytts ut, men det är få främmande fåglar i Lerums BK som startar sin säsong nästa vecka.
– Det är roligt för de flesta är LBK:are eller tidigare LBK:are, säger tränaren Martin Carlsson.

Hela 14 nyförvärv har anslutit sig till truppen som består av 25-talet spelare. Men LBK är ingen obekant klubb för den absoluta merparten av dem.

– Vi har fått tillbaka en hel del folk och en del har inte haft skridskorna på under ett par säsonger, säger tränaren Martin Carlsson, som själv återvände förra året efter sejourer i Mölndal och Frölunda.

De senaste åren har det varit mycket snack om att ta sig till Alltrean och kvala till division 2. En vecka innan tisdagens premiär hemma mot Rönnäng är tongångarna annorlunda, nu finns inga resultatmål utan säsongen handlar mer om att bygga ett lag med stort LBK-hjärta.

– Vi vill spela in så många egna produkter som möjligt. Jag tänker mer på klubben som helhet än på laget nu, vi vill ha ett gäng som våra småkillar kan känna igen och se upp till, säger Martin Carlsson.

Ishockeymässigt vill tränaren bara se att laget sakta men säkert tar kliv framåt och han tycker att spelet successivt blivit bättre under försäsongens tre träningsmatcher. Ikväll, onsdag, genrepar LBK hemma mot Alingsås.

Vilka svar vill du ha?
– Jag vet inte vad Alingsås har för lag i år men jag vill se att vi kommer igång. Svaret jag vill ha är att vi orkar spela i tre perioder, det har vi haft problem med innan och blir vi för trötta så faller allt.