Hemmen. Så här kommer huset att se ut. Illustration: Tornstaden

Bygger nytt i centrala Gråbo

Gråbo

Nu har byggnation av ytterligare flerfamiljshus vid Mjörnbotorget i Gråbo påbörjats. Och enligt byggföretaget är efterfrågan i området fortsatt stor.

Nu har första spadtaget för ytterligare flerfamiljshus tagits och som kommer att bestå av 54 bostadsrätter som beräknas vara inflyttningsklara i slutet av nästa år.

När första spadtagets skulle tas, och politikerna var på plats, gjöts ett skrin som bland annat innehöll valsedlar från samtliga partier in i grunden som en symbolisk handling.

– Samhällsplanering och bostadsbyggande tar tid. Speciellt om fokus ligger på trygghet och social hållbarhet. Utom i Gråbo. Här känns det som en ketchupeffekt. Jag minns när vi skrev under exploateringsavtalet med Tornstaden. Nu, bara tre år senare, startas redan etapp tre. Det är lika positivt som imponerande, sa kommunstyrelsens ordförande Dennis Jeryd (S) i sitt tal enligt ett pressmeddelande.

Therese Kilenstam, vd på Tornstaden Projektutveckling, förklarar att efterfrågan på de redan byggda husen har varit stor, allt är sålt och uthyrt.

– Vi har i dag fått in intresseanmälningar på de lägenheter vi nu ska sälja vilket är ett fortsatt högt intresse till vår stora glädje. Vi hade ett säljstartsevent i förra veckan då intresset var så stort att vi fick öppna ett möte till på kvällen, det var ett fantastiskt engagemang och man känner att de som kommer är intresserad av en lägenhet för att de vill bo i Gråbo inte spekulationsköpa, säger hon och fortsätter:

– Vi har fått många positiva kommentarer från boende både vad gäller utformning och det liv, de bostäder vi tidigare byggt, har tillfört området.

Det är ett vinkelhus i fyra plan och en vindsvåning som nu ska byggas i anslutning till de bostäder som Tornstaden har byggt tidigare vid Mjörnbotorget. Säljstarten skedde i måndags, den 17 september, och det blir preliminär inflyttning i december 2019. Lägenheterna har ett till fyra rum och är på 32,1 till 90 kvadratmeter. Priset ligger på 995 000 till 2 690 000 kronor.