• Morgan Frankenberg håller sin lastbil blank och fin. Foto: Daniel Elfvelin
  • Jennifer Syrén och Andreas Lundin träffades på Gråbo Trophy. Foto: Daniel Elfvelin
  • Foto: Daniel Elfvelin
  • Foto: Daniel Elfvelin
  • Foto: Daniel Elfvelin
  • Foto: Daniel Elfvelin

Grande finale med Gråbo Trophy

Gråbo

GRÅBO: Gråbo Trophy är en given utställning för många lastbilsägare, en folkfest som avslutar säsongen.
Och för vissa leder eventet till något mer än en bara en helg med umgänge. Paret Jennifer Syrén och Andreas Lundin träffades i Gråbo för fyra år sedan och nu är de tillbaka med sin lastbil.

Grusgropen är platsen där glänsande lastbilar står uppställda i långa rader under lördagen. Totalt finns cirka 200 utställda ekipage samt ett antal andra utställare. Framför en av lastbilarna har Jennifer och Andreas parkerat sig själva i varsin brassestol och njuter av solen och folkvimlet.

– Vi är med på så många utställningar vi orkar och vill vara med på och sen åker vi alltid hit som en grande finale på säsongen, säger Andreas.

De träffar roliga människor och upplever alltid att det är en bra stämning när de kommer till Gråbo.

– Det är personligt på något vis, även om det har vuxit och blivit större de senaste åren. De som håller i det är bra, säger Jennifer.

Och utställningen är alltså speciell också av en annan anledning. Det är fyra år sedan de träffades på Gråbo Trophy, blev ett par och idag bor de tillsammans i Borås.

– Det är svårt att glömma bort årsdagen, konstaterar Andreas.

I några av lastbilarna bevisar pokaler på instrumentbrädorna framgångar i tidigare utställningar. Flera av fordonen är fantasifullt lackerade, bland dem Morgan Frankenbergs lastbil med temat Hitta Nemo. Med en trasa putsar han av backspegeln som pryds av filmens huvudkaraktär.

– Jag putsar hela tiden mellan regnskurarna. Det tar ett par dagar att få det riktigt bra, men den här gången har chefen hjälpt till så jag ska inte ta åt mig hela äran, säger han.