Foto: Lars Fjelddahl

Less tävlingsvärd i höstcupen

Segling

I helgen inleddes Autumn Lead Inshore Cup med en fullmatad seglingshelg. Första deltävlingen gick i Alingsås i lördags och den andra avgjordes i Lerum i söndags.

Konkurrensen från en annan tävling gjorde att det riktigt stora startfältet uteblev på Aspen.
– Med 67 deltagande båtar var man ganska nöjda då det samtidigt var en stor, så kallad skiffregatta i Kullavik, dit alla tvåmansbåtar som RS Feva och 29er begivit sig. Således var det endast enmansbåtar på Aspen denna söndag, säger Less Lars Fjelddahl.

Deltagarna tävlade i fyra olika båttyper och hemmaseglarna var framgångsrika. I optimist B vann Melker Bondjers, medan det blev ännu större Lessdominans i optimist A med både guld, silver och brons genom Malcolm Björsson, Hampus Ljungberg och Erik Rahm. I laser 4.7 kunde Elsa Aronsson lägga beslag på förstaplatsen och i e-jolle fick Filip Fjelddahl med sig ett silver hem, då Rörviks Joel Warvne var oslagbar med sina fyra spikar.
– I klassen RS Aero hade Less inga egna seglare denna gång, men det finns aspiranter som vill börja i denna friska, snabbväxande klass, som nominerats till OS-båt i framtiden.

Även i lördagens deltävling på Mjörn svarade Less seglare för goda resultat. I optimist A blev det guld och silver genom Hampus Ljungberg respektive Thyra Westbom och bronset togs av Alingsås Hannes Eriksson från Alingsås, som även tränar hos Less. I optimist B vann Linus Ahlgren och Melker Bondjers kom tvåa. I RS Tera vann Sigrid Beckman med tre spika och Filip Fjelddahl kom tvåa i e-jolle.