Lyckat koncept i Stonehill Games

Friidrott

FRIIDROTT: När det var 30-årsjubileum för Stonehill Games i helgen passade Lerum Friidrott på att utöka pro-grammet med fler barn- och ungdomsklasser och fler grenar. Det var en sorts test för att se hur stort intresset skulle bli och med facit i hand är arrangörerna nöjda.

– Vi kan konstatera att utvecklingen i att utöka Stonehill Games till en tvådagarstävling blev en succé, säger klubben på sin hemsida.

Lerumsdeltagarna presterade många goda resultat och inte minst dominerade tjejerna i kastgrenarna. I F15-klassen vann Ebba Toorell i diskus och i F13 blev Josefine Holmesson dubbel vinnare i kula och spjut, där Molly Klingener kom tvåa. Även Elsa Wållgren tog två medaljer i F14-klassen när hon kom tvåa i både kul- och spjuttävlingen, där hon fick sällskap på pallen av trean Maja Frölander.