• Monika Thorsen, Titti Strandberg och Margareta Hansson skötte lotteriet för Stora Lundby Scoutkår. Foto: Daniel Elfvelin
  • Charlie Backås, 1,5 år, blev väldigt fäst vid traktorn. Foto: Daniel Elfvelin

Skördefesten en plats att synas

Gråbo

GRÅBO: Ett skyfall inledde dagen på Mjörnbotorget, men det dröjde inte länge innan solen tittade fram på lördagens Skördefest.

Olika stånd var uppradade på torget och besökarna kunde bland annat köpa närodlade produkter och delta i Lundby scoutkårs lotteri. Scouterna var väl förberedda på regnet och räddade sina lotterivinster med hjälp av en plastpresenning, men snart blev alltså väderleken bättre för en torgfest.

– Det är trevligt att vara här och det är ett sätt att visa upp oss och vara med och synas, säger Monika Thorsen, som stod vid tombolan.

På ena änden av torget fanns det chans att kika in i en traktor och barnen kunde köra runt på trampvarianter. En av dem hade mer eller mindre abonnerats av 1,5-årige Charlie Backås, som aldrig tröttnade på att sitta och vrida ratten fram och tillbaka.

– Traktorn är en hit, maskiner är det bästa, säger mamma Sandra.
– Det är första gången vi är här. Tanken är att vi ska gå runt och titta och sedan kanske vi går till Gråbo Trophy, fortsätter hon.

Bland övriga programpunkter fanns bland annat en hunduppvisning och föreställningen En sockenstämma för 100 år sedan, som spelades upp på biblioteket.