Unga LSOK:are överraskade i SM

Orientering

16-årige Emil Axelsson imponerade genom att ta sig till A-final i 18-åringarnas medeldistans och det unga laget i H20-stafetten blev bästa lag från Göteborgsregionen. Det var Lerum SOK:s främsta prestationer i SM.

Hok utanför Jönköping var orten för veckoslutets mästerskap. På fredagens kval i medeldistans överraskade Emil Axelsson med att få till ett riktigt bra lopp i H18-klassen. Genom en sjundeplats i sitt kvalheat tog han sig till lördagens final där det dock blev några misstag för många och han sprang i mål 7,5 minut efter segraren.

– Men han är trots allt nöjd med en 30:e plats och att bli bäste göteborgare, säger ungdomsledaren Jonas Axelsson i sin tävlingsrapport.

I söndagens stafetter startade LSOK i både D20- och H20-klassen. Killarna mönstrade ett ungt lag med Gabriel Sturesson,18 år, Emil Axelsson,16 år och William Sturesson, 15 år. Det slutade med en 22:a plats bland 65 lag.

_ Ingen av grabbarna trodde på det innan start. Som bonus blev vi även bästa Göteborgslag i H20, före GMOK, Saik och OK Landehof, säger Jonas Axelsson.

Då tjejerna inte hade någon frisk löpare till tredjesträckan avbröt LSOK tävlingen efter Tilda Melkstams och Matilda Hagstrands sträckor.