Äldreboende utan aktiviteter

Debatt

Läser med förfäran om att aktivitetssamordnare skall bort. Har även fått det bekräftat från personalen på Höjdenhemmet. Min 93-åriga mor som inte är dement bor där sedan ett år tillbaka och har nu accepterat sin livssituation. Hennes glädje är olika aktiviteter och promenader i friska luften för att få en meningsfullhet under långa dagar i en rullstol. Nu har våra framröstade politiker bestämt att tjänsterna skall bort.

Fy skäms, fattighuset är tillbaka, nu behövs en Emil i Lönneberga som räddare i nöden. Det finns ett äldreråd på Höjdenhemmet där de boende får lämna in önskemål. Ett önskemål var bättre ost med god smak till frukosten det vill säga god, lagrad ost, som jag och ni politiker säkert köper i affären. Förslaget var för kostsamt så det blev ingen ny ost; skamligt.

Nu har jag fått tillåtelse att köpa en ost till min mor som kan ställas i kylskåpet till henne men min mor sa att hon vill att alla skall få god ost med smak. Politiker, samhällsmedborgare det kanske är din fru, mor eller mormor eller annan anhörig som sitter på fattigboendet och kanske du själv snart också är där. Så här vill vi inte ha det när vi inte orkar eller klara av oss själva.

  • Ta inte bort aktiviteterna

l Snåla inte med pengar till godare ost. Det kanske finns osthandlare i kommunen som kan sponsra.
Kanske kan det anordnas en äldregala på tv med insamlingar till våra fattighus.

Yvonne Nordberg