Baltichov tog första segern

Handboll

Baltichov har inlett serien med tre jämna matcher och i söndags kom den första segern, 19–20 borta mot RP Linköping.  I defensiven gjorde man det svårt för hemmalaget genom ett aggressivt försvarsspel och i anfallet tvingade man Linköping att backa hem med sitt utgrupperade försvarsspel.

– Däremot är det en period i andra halvlek där egentligen inget av lagen lyckas och har ett jämnt utfall i tekniska fel, men eftersom vi hade två mål emellan hela tiden så kändes det som att vi hade matchen och skulle vinna, säger lagkaptenen Emma Andersson.

Med cirka tio minuter kvar hade gästerna dock vänt och ledde med ett mål innan Baltichov utnyttjade en utvisning och gjorde tre mål i numerärt överläge.

– Vi gör mål från alla positioner och har ett bra hemspring. Tillsammans gjorde vi en grym match, säger tränaren Jesper Nielsen.