Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Trots storspel av Emelie Andersson föll FBC i premiären.

FBC-damerna organiserar om

Innebandy

Fler tränare och mer samarbete med juniorlaget. Så ska FBC Lerums damer bli ett attraktivare alternativ med bättre utvecklingsmöjligheter för spelarna. Säsongen startade med en knapp förlust och nu väntar derby mot Floda.

Annie Dristig återvänder från Lindome, målvakten Maria Ladan har anslutit från Göteborg och en hel hög med spelare har tagit steget upp från juniorlaget. Så ser pluskontot ut i FBC Lerums damlag.

Samtidigt har fyra spelare tackat för sig. Att Emelie Larsson väljer allsvenska Lindome ett pinnhål upp i seriesystemet är ett naturligt karriärsteg, men så är inte fallet med de övriga tre förlusterna – Anna Olsén, Matilda Cedwin och Sofie Ryynänen. De två sistnämnda lämnar dessutom FBC för en annan klubb i kommunen.

Förändringar

– Det är klart att vi som förening inte är nöjda med att spelare går till en lokal konkurrent eller divisionskonkurrent, men i vissa fall är det oundvikligt och vi önskar dem lycka till, säger Christoffer Sturesson.

För att minska antalet spelare som lämnar laget har FBC dock startat ett arbete för att vässa organisationen kring damerna.

– Det har vuxit fram under sommaren att vi behöver göra förändringar och på sikt vill vi spela högre upp i seriesystemet.

Omorganisationen handlar om att A-laget och juniorlaget har ett närmare samarbete, som bland annat innebär fler spelare på träningarna och fler ledare kring laget.

– Vi vill få en bättre träningskultur och bättre utvecklingsmöjligheter, säger Christoffer Sturesson.

Uddamålsförlust

I söndags startade säsongen med match mot IBF Backadalen. Defensivt fungerade spelet väl och målvakten Emelie Andersson svarade för flera fina räddningar, men offensiven var inte lika bra och FBC föll med 2–3.

– Vi hade velat få ut mer av vårt offensiva spel, bland annat hade vi tre skott i ribban. Vi är missnöjda med att vi inte lyckades få med oss någon poäng.

Nästa match på fredag lär inte bli enklare. Redan i den andra omgången väntar derby mot Floda, som vann båda mötena förra säsongen och nu stärkt sin trupp ytterligare.

– Det ska bli roligt och i den sista matchen förra säsongen åkte vi bara på en uddamålsförlust. Floda har ett väldigt bra lag, framför allt offensivt har de spelare som kan göra saker på egen hand, men med ett bra försvarsspel kan vi förhoppningsvis ta tre poäng