Förverkligar sin konstnärsdröm

Hedefors

Konstnären Carolyn Siegel visar alla sidor av livet i sin konst.
Intresserade kan se hennes verk i ateljén i Hedefors, på Hotell Dahlia och från och med i morgon även i utställning på Galleri Arken.

Carolyn Siegel har bakgrund som inredningsarkitekt och copywriter men är också konstnär. Av olika anledningar har hon inte haft några utställningar de senaste åren. Men i våras vände det. Hon kände att hon ville göra konst. Och att hon på det sättet också ville vara en förebild för sina döttrar.

– Det är det här jag verkligen vill göra och då vill jag visa att jag inte ger upp utan tar tag i att förverkliga mina drömmar, säger hon.

På vinst och förlust

Carolyn var på Arken spa hotel och såg en man som hängde tavlor. På vinst och förlust gick hon fram och presenterade sig själv och bjöd in honom till sin ateljé i Hedefors.

– Han kom och tittade på mina tavlor och sa att jag gärna fick ställa ut där. Så roligt. Jag blev verkligen jätteglad, konstaterar hon med ett stort leende.

Hon kontaktade även en frisör vid Esperantoplatsen i Göteborg, som också ville att hon skulle visa sina tavlor i salongen. Och så pratade hon med ägarna till Hotell Dahlia om att visa verken i lokalen i Hedefors bruk, och fick ja även här.

I målningarna arbetar Carolyn med skuggor och ljus, och hon använder sig av en blandteknik med akrylmåleri och metalltråd.

– Det är både fysiska lager och lager av innehåll.

Hon vill väcka nyfikenhet. I verken finns både ledsamt och glatt, ytligt och djupt.

– Precis som livet, summerar hon.

Tavlorna är till stor del inspirerade av ungdomar som inte mår bra.

– Det är så oerhört många av våra unga som inte mår bra idag, och det är viktigt att tala om det. Det påverkar hela familjen när tonåringar mår dåligt, konstaterar konstnären.

Helt enkelt

Men det finns också några verk som handlar om andra saker, som frihet eller urbaniseringen. Och så finns det målningar som bara är glada.

Hon berättar om ett annat projekt, att hänga upp små glasbitar med ståltråd runt.

– Jag bombar olika platser med konst, #spökepåstan, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– När jag skulle hänga upp ett spöke gjort på glas och metall på posthotellet kom det en man i kostym och frågade vad jag höll på med, och jag sa som det var. Han bad mig följa med honom in på hotellet och jag tänkte att nu var det kört, nu skulle han ringa polisen. Men han sa du får göra det ordentligt, här får du låna en stege så att du kommer upp.

Utställningen på Galleri Arken har Carolyn tillsammans med Malin Strand, och den startar i morgon, torsdag, och kommer att pågå till och med 28 november.