• Foto: Camilla Voldseth
  • Foto: Camilla Voldseth

Guldhattarna på efter utklassning

Fotboll

Seriesegern var redan klar, men det hindrade inte Tollered/Floda från att gasa på rejält i lördags. Man avslutade säsongen med att köra över Jitex Mölndal med 2–9 på bortaplan.

Serien avgjordes redan förra helgen när just Jitex Mölndal hjälpte till genom att spela oavgjort mot tabelltvåan Sävedalen. Tollered/Floda påbörjade firandet med champagnesprutande på den efterföljande måndagsträningen, men det var först i lördags som guldhattarna åkte på.

Och man avslutade alltså snyggt. Tabelltrean Jitex Mölndal har visserligen varit försvagat och spelat med ett ungdomligt lag de sista omgångarna, men dessa ungdomar har vållat både Sävedalen och Torslanda problem.

– Så det skulle ha blivit tufft om vi inte var på alerten. Det var en underhållande första halvlek, Jitex spelade en vårdad fotboll och ägde bollen till en början. När vi lyckades bryta deras spelmönster på deras planhalva var vi livsfarliga, säger tränaren Tomas Granbom.

Även andra halvlek präglades av publikvänligt spel. Båda lagen skapade chanser, med den stora skillnaden att Floda/Tollered var effektiva samtidigt som målvakten Jennie Jordheimer stod i vägen för hemmalagets skott. 1–4 i halvlek blev till slutresultatet 2–9.

– Vi kunde sätta på oss seger-t-shirts och guldhattarna. I stort sett hela spelartruppen anslöt och firade, säger Tomas Granbom.

Johanna Stenberg gjorde hela fyra mål i matchen och blev därmed ensam skyttedrottning på 17 mål. Hon vann skytteligan före Cecilia Thörngren, 14 mål, som med tre mål mot Jitex Mölndal precis passerade USA-resenären Clara Wernbo som delar tredjeplatsen med två andra spelare.

Förutom att Tollered/Floda har tre spelare i skytteligatoppen imponerar man även i statistiken på andra områden. Till sist vann laget serien sex poäng före tabelltvåan Sävedalen och med målskillnaden 71–24 gjorde man flest mål och släppte in minst.

– Så med facit i hand är vi värdiga vinnare 2018, säger Tomas Granbom.