Hotade kompis med kniv

Kommunen

Den 54-årige mannen hotade sin kompis med kniv och slog sönder hans dörr med yxa. Han har också hotat en man som blev tillsammans med hans exhustru. Straffet blev två månaders fängelse.

Enligt domen, som meddelades i Alingsås tingsrätt, döms mannen för olaga hot, skadegörelse och ringa narkotikabrott. Han ska förutom fängelsestraffet betala drygt 10 000 kronor i skadestånd till mannen vars dörr han slog sönder och drygt 10 000 kronor till ett försäkringsbolag.

En av händelserna han nu döms för inträffade en kväll i december 2016. 54-åringen, som bor i en annan kommun, kom hem till kompisen och använde yxa mot hans ytterdörr och slog sönder ett fönster i dörren. Mannen, som var påverkad av narkotika, hotade även kompisen med kniv.

En annan händelse handlar om ett hot mot en annan man via ett sms till dennes pappa. Ursprunget till denna ilska är att den hotade mannen blev tillsammans med 54-åringens före detta hustru. Det var inte första gången 54-åringen döms för olaga hot mot mannen.