Hotellet. Nääs fabrikers hotell kom med i White Guides listning av 100 intressantaste hotell och bar-upplevelserna. Arkivfoto: Carina Svensson

Hotellet kom med i White Guide

Tollered

Nääs fabriker är med i White Guides helt nya lista över de mest intressanta hotell- och barupplevelserna i Sverige.

Hur känns det?

– Vi är glada över att få vara med i denna etablerade guide, svarar Linda Pettersson, vd på Nääs Fabriker.

Varför tror du att ni kom med?

– Mat och dryck är en viktig del av hela vårt utflykts- mål här på Nääs Fabriker. Det är ett prioriterat område för oss och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt erbjudande kring mat och dryck.

Vad innebär det här för verksamheten?

– Det är ett kvitto på att vi arbetar med rätt saker och på rätt sätt. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och deras kreativitet och noggrannhet kring kvalitet och upplevelse ger oss möjlighet att profilera oss i detta sammanhang.

Är det något annat du vill säga med anledningen av utnämningen?

– Det är roligt att bli uppmärksammade och vi är glada att så många vill besöka oss och ta del av det vi erbjuder på området.

Personalen på White Guide har testat mer än 150 hotell över hela landet och 100 har kvalificerat sig för full listning.

Nya White Guide Hotel+Bar lanseras den 3 december 2018 – som guidebok, app och webb, de senare med bokningsfunktionalitet. Med White Guide Global som utgivare görs den på både engelska och svenska och får en bred internationell spridning.

Ett urval av de svenska hotellen och barerna kommer också att presenteras i nya White Guide Nordic, som publiceras inför sommarsäsongen 2019. Det är i nuläget oklart om Nääs fabriker kvalificerar sig till denna.

Den nya guiden är ett tillskott till de etablerade restaurang- och kaféguiderna och premierar liksom dessa personlighet, innovation, hållbarhet och ambiance. Detta är också kriterierna för urvalet. Hotellen har bedömts, poängsätts, klassificeras, rankas och beskrivs med fokus på det som gör dem värda att besöka.