• Foto: Johan Holst
  • Foto: Johan Holst
  • Foto: Johan Holst

LIF tillbaka i sexan

Fotboll

Det blev bara ett år i division 7. Efter säsongsavslutningen står det klart att Lekstorps IF vinner serien och går upp i sexan igen.
– Det var roligt och det kändes viktigt för oss i laget och även för föreningen i stort, även om Lekstorp inte står och faller med seniorverksamheten, säger tränaren Christian Björkman.

Tränaren konstaterar att det var ett lågvattenmärke när Lekstorp åkte ner i den lägsta serien förra året. Men gamnackarna rätades snabbt ut.

– Visst hängde spelarna med huvudena men inte mer än en kvart, sen bestämde de sig för att gå upp igen, säger han.

Det målet är nu uppfyllt. Efter Tollered/Flodas förstalats i damernas division 3 och Lerums IS seger i damernas division 4 blev Lekstorp i lördags säsongens tredje seriesegrare bland kommunens lag. Detta efter vinsten med 3–1 mot Gothenburg Celtic.

– Vi ledde med 3–0 efter en halvtimme, därefter släppte vi in 3–1 på en straff. Det syntes att det var viktigt för oss att inte förlora och spelet blev lite krampaktigt, säger Christian Björkman.

Efter slutsignalen firade spelarna med guldhattarna på, även om det dröjer innan Lekstorp är seriesegrare även på pappret. Enligt tabellen ligger laget trea med en match mindre spelad. Det beror på att domaren blåste av den näst sista matchen mot Santos Cruz Azul IF redan i halvlek. Christian Björkman berättar att Lekstorp ledde stort när motståndarnas tränare oprovocerat började att överösa domaren med fula ord.

– Han förnedrade honom å det grövsta och jag skulle bli förvånad om förbundet inte stänger av honom, jag hoppas innerligt att han inte får fortsätta som ledare, säger han.

Ärendet ska avgöras i Göteborgs Fotbollförbund, men LIF-tränaren tvivlar inte på att man i slutänden får de tre poängen.

– Det är nog ett ganska lätt beslut att ta.

Lekstorp vinner i så fall serien med en poäng före Gunnared KIF och tre poäng före Inter Linné IF.

Inför säsongen var det många nygamla spelare som anslöt sig till truppen, som enbart består av spelare med Gråboanknytning.

– Vi har använt 28 spelare i år och det är rakt igenom en laginsats, men är det några som ska lyftas fram extra så är det våra juniorspelare. Som mest har vi spelat med fem, sex juniorer på planen.

Christian Björkman tror att laget håller god division 6-nivå och att truppen kommer att hålla sig ganska intakt till nästa säsong.

– Det kan vara några juniorspelare som vill pröva vingarna på annat håll och det tycker jag bara är roligt i så fall, då kommer vi att hjälpa dem iväg.