Mängder av idéer för en ny mötesplats

Hedefors

Med sprudlande entusiasm berättar Carolyn Siegel och Helena Dahlgren om framtidsönskningar för lokalen i Hedefors bruk. Här hoppas de förverkliga idén om en mötesplats med fokus på att ge unga inspiration och möjlighet till utveckling.

– Vi har en vision om att det ska bli en mötesplats för olika generationer. Jag har arbetat en hel del med ungdomar och entreprenörskap och det vore roligt om vi kunde ha kurser här, säger Helena

– Och jag arbetar som bildlärare och har också hållit i en hel del olika utbildningar för företagsledningar om kreativa processer. Jag har redan en tanke om en kurs som ska heta just detta som kommer till våren, tillägger Carolyn och fortsätter:

– Jag har träffat många ungdomar som säger att de inte är kreativa, men det är de. De måste våga tro på sig själva och få inspiration till att tänka i nya banor.

Tanken är att skapa en mötesplats i Hedefors bruk, deras vision har börjat ta form men är långt ifrån klar.

– Det vi vet är att vi på något sätt vill ge ungdomar inspiration, det kan till exempel vara genom mentorskap, stipendieprogram och kurser. Det hade varit roligt att kunna ge något tillbaka till samhället på det här sättet, säger Helena.