Foto: Daniel Elfvelin
Samtidigt som anläggningen växer fram ska den nu få ett namn, förslaget från beredningen är Dergårdsarenan.

Nu ska arenan få ett namn

Lerum

Dergårdsarenan. Blir det namnet på den nya anläggningen intill gymnasiet? Det är iallafall förslaget som presenteras för kommunens ledande politiker, men kanske får medborgarna vara med och tycka till.

Bygget vid Dergården håller på att ta fysisk form och nu är det också dags att ge det ett namn. En namnberedning bestående av ett par politiker och några tjänstemän har kommit fram till förslaget Dergårdsarenan. På mötet i kommunstyrelsen idag, onsdag, behandlar politikerna ärendet.

– I vanliga fall är det ju inte så märkvärdigt med namn men här är det ju en ganska stor sak, säger Rutger Fridholm (MP), som sitter med i beredningen.

För lågmälda

Att ordet arena finns med i förslaget är något som gläder Mats Lomander, vice ordförande i innebandyklubben FBC Lerum. Han har irriterat sig på att kommunen tidigare konsekvent pratat om en idrottshall, vilket han tycker är att degradera den nya anläggningen.

– Vi är för lågmälda och måste kaxa till oss. Den kommer att ta in 1 000 personer och då är det något mer än en hall. Jag tycker att det är fantastiskt att man nu pratar om en arena, även om jag tycker att Lerum arena skulle vara mer slagkraftigt, säger han.

Inte en hall

Rutger Fridholm håller med Mats Lomander om att benämningen arena är lämpligare än hall.

– En gymnastiksal är ju det minsta, sen kommer idrottshall, men nu bygger vi ju något ännu större med två hallar.

Även Lerum arena togs upp som ett tänkbart namn, men beredningen landade i Dergårdsarenan då Dergården är ett känt område för kommuninvånarna.

– Sen är detta ett preliminärt förslag, det kan hända att kommunstyrelsen landar i något annat, en tävling eller så, säger Rutger Fridholm.

Föreslår namntävling

Just en tävling är vad Mats Lomander allra helst skulle vilja ha och han tror att Lerumsborna kan bidra med många kreativa idéer. Oppositionsrådet Alexander Abenius (M) berättar att det kommit förslag från både politiker och medborgare att genomföra en namntävling.

– Jag tycker att det är en bra idé och kommer lyfta upp detta som förslag när frågan diskuteras på kommunstyrelsen den 3 oktober (läs idag), säger han.

Mats Lomander tycker även att det börjar bli hög tid att fundera på invigningen. Som nybliven ordförande i Västsvenska Innebandyförbundet ser han ett möjligt event – innebandyns finnkamp, ett årligt möte mellan sportens två bästa nationer, Sverige och Finland.

– Det vore rätt coolt och vi kanske skulle kunna ha det här nästa höst, säger han.