Premiärförlust mot rutinerat Länghem

Basket

Lerum Basket startade matchen starkt och spelade jämnt långa perioder mot Länghem. Men premiären slutade ändå med en förlust. 

Lerum ställde upp med flera nya spelare i sammanhanget och en nygammal coach, Thomas Minges. Joel Andersson, som får ett större ansvar den här säsongen, inledde med fem raka poäng innan Länghem fick igång sitt trepoängsskytte och tog en knapp ledning efter första perioden.

– Sedan visar Länghem sin tyngd och rutin genom att plocka retur efter retur på offensiv planhalva, och drar ifrån till en elvapoängsledning i halvlek. Lerum håller jämna steg i resten av matchen men Länghem kan hålla undan och vinna med komfortabla 82–66, säger Rasmus Brodin, som i och med Thomas Minges comeback slipper kombinera coachande med eget spel.

Han blev överlägset bäste poängplockare i Lerum med 28 poäng. Joel Andersson var näst bäst med 12 poäng.

– Stabil första match mot ett lag med självförtroende, fler behöver steppa upp och våga göra poäng. Nu laddar vi till nästa match mot klassiska Kvarnby på bortaplan den 14 oktober, säger Rasmus Brodin.