Skärpt bevattningsförbud hävt

Nyheter

Samtliga kommuninvånare kan nu återgå till normal konsumtion av dricksvattnet. I torsdags hävde VA-enheten det skärpta bevattningsförbudet för hushållen i Lerum, Stenkullen, Olstorp, Stannum, Floda och Tollered, vilka får sitt vatten från Lerums vattenverk. Detta tack vare att ytvattentäkterna nästan har kommit upp till normala vattennivåer efter den senaste tidens nederbörd.

”VA-enheten vill rikta ett tack till alla berörda för hjälp att spara vatten under tiden för bevattningsförbudet. Förbrukningen har varit cirka 15 procent lägre än normalt”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Det var den 12 juli som kommunen införde bevattningsförbud för alla abonnenter som får kommunalt dricksvatten i Lerum. I början av augusti infördes skärpt bevattningsförbud. Därefter blev läget sedan bättre i delar av kommunen och den 24 augusti hävdes bevattningsförbudet för de som får sitt dricksvatten från Gråbos och Sjöviks vattenverk.